Checklista till barngarderoben

Checklista till barngarderoben

Checklista för att sätta ihop den ultimata bebisgarderoben

Letar du efter inspiration och råd för att sätta ihop den perfekta garderoben för din lilla? Då har du kommit till rätt plats! Vi kommer att guida dig genom varje steg och dela med oss av alla tips och knep som hjälper dig att skapa en praktisk, bedårande och hållbar garderob för din kommande familjemedlem.

1. Gör genomtänkta val

Även om det är svårt att motstå alla bedårande små bebiskläder är det viktigt att tänka igenom dina val noggrant innan du handlar. De mest användbara plaggen under den första tiden är oftast pyjamasar, bodys och leggings. Välj varianter som är lätta att ta på och av, helst med knappar och praktiska detaljer som underlättar klädbyten. Omlottbodys är oftast mer uppskattade än bodys som måste dras över huvudet i de minsta storlekarna, både för bebisen och föräldrarna. Komplettera sedan med varmare kläder, ytterkläder, strumpor, mössor och vantar.

2. Välj säkra material

Kläder tillverkade av ekologisk bomull är odlade utan syntetiska bekämpningsmedel, vilket gör dem till det mest skonsamma valet för ditt barns hud. Små barn har tunnare hud än vuxna och saknar samma skyddande fettlager, vilket gör dem mer känsliga för yttre påverkan. Därför är de mer benägna att utveckla allergier mot kemikalier i kläder och tvättmedel. När du väljer kläder från oss kan du vara säker på att få mjuka och bekväma plagg av ekologiska material som dessutom är GOTS-certifierade, vilket garanterar det bästa för ditt barns hud.

3. Kvalitet före kvantitet

Vi prioriterar kvalitet över kvantitet och tror på att investera i kläder som varar över tid. Ekologiska barnkläder av hög kvalitet är inte bara skonsamma mot barnets känsliga hud utan även mot vår miljö. Våra kläder är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att hålla över generationer – de kan ärvas och fortsätta sprida glädje långt efter att de första ägarna har vuxit ur dem. När du väljer kläder till ditt barn, tänk på att kvalitet är viktigare än kvantitet. Välj kläder som är vackra, funktionella och framför allt hållbara.

4. Håll koll på storlekarna

Nyfödda bebisar växer snabbare än man kan föreställa sig, så du behöver inte ha mängder av plagg i de minsta storlekarna. Räkna med att din bebis kommer att gå upp ungefär en storlek per månad under de första månaderna. Var inte rädd för att välja plagg som är lite större – lite extra utrymme fungerar bra så länge tyget inte kan hamna över ansiktet på bebisen. Ta också hänsyn till tvättfrekvensen: om du tvättar sällan behöver du fler plagg, medan du kanske inte behöver lika många om tvättmaskinen går varm. Det kommer en tid när ditt barn kommer att vilja välja sina egna kläder, så se till att njuta av att välja plagg som du själv tycker om när du bygger upp bebisgarderoben.