Leverans & returer

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

 • Leverans inom Sverige:
  Pris 49 SEK för leveranser inom Sverige.
 • Fraktfritt när du beställer för mer än 1000 SEK.
  Leverans Postnord varubrev inom 1-3 vardagar. Paketet levereras hem, antingen ställs det utanför dörren eller hängs på postlådan i en vädersäker e-handelspåse. Om det är inte är möjligt lämnas det hos närmaste ombud.
 • Leverans till Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen:
  Pris 149 SEK, leverans inom 1-3 vardagar till närmsta utlämningsställe.
 • Leverans till övriga länder i Europa och USA.
  Pris 169 SEK, leverans inom 3-7 vardagar till närmsta utlämningsställe

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 1-3 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår från vår sida så meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

  Returer

  Vi erbjuder 14 dagars returrätt från den dagen då din order mottogs. Detta gäller inte på varor som har använts, varor med bruten försegling eller varor som saknar prislapp/märkeslapp. Av hälso- och hygeinskäl kan inte nappar eller nappflaskor och håraccessoarer returneras. På grund av säkerhetsskäl gäller ångerrätten inte på monterade barnvagnar och bilbarnstolar.

  För att din retur ska kunna hanteras korrekt och bli godkänd, kontaktar du oss via mail eller via kontaktformuläret på hemsidan och berättar vad du vill returnera. Om returfraktsedel saknas i paketet, mailar vi en till dig. Fyll i returformuläret som följer med paketet och använd returfraktsedeln. Returer som väger mindre än 2kg debiteras 49 SEK, över 2kg debiteras 99 SEK. OBS: paket över 90cm i längd + bredd + höjd debiteras 99 SEK oavsett vikt. Kostnad för retur av vagnar och möbler är beroende på storlek, kontakta oss för ett exakt pris. Summan regleras på samma sätt som du betalat vid köpet.

  Det går även att returnera/byta varor köpta online i vår butik på Rörstrandsgatan 24, Stockholm utan kostnad. 

  OBS: Ordrar gjorda utanför Sverige medföljer ingen retur etikett utan kunde får själv skicka tillbaka returen.
  Adress: Petit Stockholm, Rörstrandsgatan 24, 113 40 Stockholm

  Returer och eventuella reklamationer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

  Byte av vara

  Vi har kostnadsfri byte av storlek av samma artikel.
  Om ni skulle vilja byta en storlek, maila oss på hello@petitstockholm.se för att säkerställa att storleken finns i lager.

  14 dagars öppet köp

  Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du kan ångra ditt köp inom 14 dagar från den dagen din order mottogs. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

  Notera att ångerrätten gäller inte på varor som har använts, varor med bruten försegling eller varor som saknar prislapp/märkeslapp. Av hälso- och hygeinskäl kan inte nappar eller nappflaskor och håraccessoarer returneras. På grund av säkerhetsskäl gäller ångerrätten inte på monterade barnvagnar och bilbarnstolar.

  Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

  OBS: Öppetköp/bytesrätt gäller ej på rea varor efter 14 dagar.

  Ej uthämtat paket
  Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån, brev 7 dgr), så fakturerar vi dig 200 kr för att täcka våra kostnader från posten. Självklart får du tillbaks pengarna för din vara med ej eventuella fraktavgifter.

  Återbetalning

  Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

  Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/